Митрополит Епіфаній переконаний, що російська влада чула звернення Православної Церкви України із закликом зупинити агресію й покаятися. Про це сказав предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній в інтерв’ю 5 каналу.

“Ми як Церква є певною мірою голосом українського народу, і було би дивно, якби Церква не відреагувала на ті події, які відбуваються зараз. Війська РФ приведені в бойову готовність на кордоні з Україною і ми не знаємо, які плани має агресор Путін щодо України: чи це просто брязнання зброєю і залякування, чи вони справді можуть розпочати повномасштабну війну”, – зазначив предстоятель.

Він переконаний, що в РФ чули, читали звернення ПЦУ.

“Нашим обов’язком було сказати правду. Якщо вони цього не виконають, то вже відповідатимуть на Суді Божому”, – наголосив Епіфаній.

Як повідомляла РП, ієрархи ПЦУ закликали російську владу зупинити агресію, покаятися, загладити свою провину припиненням війни та згодою на справедливий мир, а також застерегли військовослужбовців Росії, усіх офіційних і таємних найманців Кремля від участі в злочинах начальників. Священний Синод Православної Церкви України оприлюднив звернення з приводу ескалації російської агресії проти України.

Comments are closed.