Патріарх Московський Кирило привітав з Великоднем свою паству в Україні в ефірі телеканалу «Перший Незалежний», який належить Медведчуку і який відключено від ефірного мовлення. Кирило зі співчуттям звертається до своїх вірян, які “відстоюють свою Церкву від нападів”.

Як зазначено на сайті РПЦ, на цьому ж каналі транслювали привітання представників деяких  Православних Церков. Йдеться про прихильних до Москви ієрархів.

Кирило в привітанні говорить також про тих, “хто намагається порушити освячений століттями канонічний порядок церковного життя на Україні”.

Він наголошує, що “мільйони православних віруючих по всьому світу молитовно перебувають з православними України, що відстоюють свою Церкву від нападів”.

“Усе, що відбувається з боголюбивим народом України, знаходить відгук у моєму серці. Адже я, як і багато людей старшого покоління, не з чуток знаю про утиски віруючих і пам’ятаю, як закривали і відбирали храми, нацьковували войовничих безбожників на священників і на паству”, – сказав Кирило.

Comments are closed.