Українські лаври, які є надбанням і власністю українського народу, тимчасово перебувають “в духовній окупації”. Але прийде час, коли лаври належатимуть ПЦУ.

Про це сказав в інтерв’ю на 5 каналі предстоятель ПЦУ Епіфаній.

“Києво-Печерська лавра – це пам’ятка державного значення. Вона перебуває у віданні держави. А вони (РПЦ в Україні, – ред.) там тільки на правах оренди, та й то невідомо, чи нині ці договори є дійсними і подовженими”, – розповів предстоятель ПЦУ.

Епіфаній також пояснив, чому РПЦвУ продовжує функціонувати в Києво-Печерській лаврі. За його словами, ПЦУ не хоче нині всередині України відкривати “релігійний фронт”.

“І зараз лаври, які є надбанням і власністю українського народу, тимчасово перебувають, як я називаю, в духовній окупації. Прийде час, коли лаври належатимуть ПЦУ. Питання часу. Але зараз ми не хочемо створювати ще один внутрішній релігійний фронт. Бо ми бачимо, що зараз відбувається на кордонах. Війська постійно очікують, і Путін очікує будь-якого приводу. І ми як Церква зараз не маємо права дати йому такий привід”, – зазначив Епіфаній.

Comments are closed.