Намісник Києво-Печерської лаври, митрополит РПЦ в Україні (УПЦ МП) Павло Лебідь розповів історію, як у нього в руках нібито самі запалали свічки після сходження Благодатного вогню у Храмі гробу Господнього в Єрусалимі.

«Я був свідком цієї дійсно святої події. У мене у самого в руках запалали свічки самі собою», – розповів митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел у програмі «Позаочі», що виходить в ефірі телеканалі «Інтер».

«Коли зійшов Благодатний вогонь, я взяв його, по обличчю поводив. Боявся, чесно. Моя борода не зайнялася. Нічого [не обпалює], тільки обдає, як теплом від води», – поділився намісник.

Після того йому вдалося зайти до самої Кувуклії.

«І ви знаєте, Бога призиваю, свідок Він був усьому, по плиті, де лежало тіло Христа, такі кульки, як горох, мерехтіли. І жовті, і зелені, і блакитні, і блискучі – і так бігали, бігали… Я доторкнувся рукою – і ці кульки бігають по руці, перескочують. Я помазав собі обличчя і торкнувся рукою стіни. Вся стіна в росі. Це все, щол я бачив і свідчив це. Я ніколи не сумнівався у воскресінні Христовому», – додав митрополит РПЦвУ.

Як зауважив раніше релігієзнавець Дмитро Горєвой, віряни Московського Патріархату чи не єдині, хто досі вірять у надприроднє походження Благодатного вогню, хоча клірики вже неодноразово повідомляли, що Благодатний вогонь є символом, а не щорічним дивом. Він запалюється від спеціальної лампади, що горить у Кувуклії – каплиці Храму Гробу Господнього.

Comments are closed.