“Радий особистій зустрічі та знайомству з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном, якого сьогодні мав нагоду вітати в духовному центрі Помісної Української Православної Церкви – Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі”. Про це написав предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній на своїй сторінці в Facebook.

“Вдячний Держсекретареві за вдумливу розмову. Принцип свободи віросповідання був покладений в основу розбудови США, і його захист залишається одним з пріоритетів. На окупованих Росією територіях свобода віросповідання постійно брутально порушується, тому важливою є міжнародна увага до цієї проблеми. В розмові з Держсекретарем також обговорили питання становлення й розвитку Православної Церкви України.

Особлива вдячність Сполученим Штатам Америки за тверду підтримку України в протидії зовнішнім викликам та консолідацію міжнародної спільноти в боротьбі за відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Вшанування Державним секретарем США біля Стіни пам‘яті новітніх героїв-захисників України засвідчило повагу нашого союзника до боротьби українського народу за краще майбутнє, за власну демократичну, суверенну, європейську державу.

Бажаю пану Блінкену успішного візиту до України!” – написав митрополит Епіфаній.

 

Comments are closed.