Священникові Артему Бондаренку, який вирішив піти з УПЦ МП і зараз служить в Українській Церкві Вселенського Патріархату в Німеччині, довелося долати чимало труднощів: він працював на фабриці автозапчастин, потім його скоротили й він пішов на будову. Про це священник розповів у ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді.

“Довелося працювати на різних роботах. У тому регіоні, де я живу зараз, з роботою не так легко. Також існує конкуренція за робочі місця, бо поруч Чехія і Польща, і люди їздять і шукають роботу, якої або мало, або нема. Тому я погоджувався на будь-яку роботу, не вибираючи. Був на різних роботах, зараз працюю на будівництві, а тоді я працював на фабриці автозапчастин. Там мене скоротили і я шукав то одну роботу, то другу”, – поділився священник.

За його словами, окрім матеріальної скрути, він переживав, що втратив парафіян, бо залишив їх на іншого священника. Однак він ніколи не жалів про свій вибір.

“І не дивлячись на всі труднощі, скрутні моменти як в фінансовому плані, та і в тому, що я втратив дорогих мені парафіян, бо залишив парафію на іншого священника (це також було нелегко, бо тих людей я любив, поважав, вони були мені дорогі), не дивлячись на ці моменти, я все одно ніколи не жалкував, що я перейшов. Це дало мені внутрішню свободу, внутрішню радість і внутрішню правду. Коли я був ще в МП, то я не мав того внутрішнього спокою, який маю зараз”, – сказав він.

Водночас він вважає, що саме перспектива роботи надала йому свободу, скориставшись якою, зміг перейти в Українську Церкву.

Comments are closed.