Українські парафії й священники в еміграції багато років вірили і молилися за українську державу. І, як ми бачимо, за їхніми молитвами так і сталося. Про це священник Артем Бондаренко, який зараз служить у Німеччині, в Українській Церкві Вселенського Патріархату, розповів у ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді.

За його словами, УПЦ Вселенського Патріархату є більш українською, ніж в самій Україні.

“Я не знаю, як це пояснити, але це саме так. Діаспора українців, на мій погляд, відіграла велику і важливу роль в становленні української держави. Як мені розповідали старші священники, після війни, коли повідкривали на Заході українські парафії, то в них постійно молилися люди і просили Бога про самостійну незалежну Україну. З них багато хто сміявся: “Про яку Україну ви молитеся, про що ви мрієте? України немає і не буде. Є лише могутній, залізний Радянський Союз. Непереможний. Який буде стояти вічно”, – розповів отець Артем.

За його словами, за молитвами українців діаспори так і сталося.

“Але ці парафії, ці священники все ж вірили і молилися за українську державу. І, як ми бачимо,  по їх молитві так і сталося. І оця свідомість українців, багатство поколінь, досвід еміграції сконцентровані в наших парафіях, які є стовідсотково українські”, – зазначив священник.

Comments are closed.