У проекті Закону про Службу військового капеланства є норма, яка відсилає до закону, який забороняє допускати на режимні об’єкти представників релігійних спільнот, центри яких знаходяться в державі, що здійснила агресію проти України. Про це розповів в інтерв’ю Радіо Свобода заступник голови Синодального управління військового духовенства ПЦУ, співавтор проєкту закону “Про Службу військового капеланства”.

“Про Московський Патріархат в законопроекті не йдеться взагалі. Але є одна норма, яка відсилає до закону, який забороняє допускати на режимні об’єкти представників релігійних спільнот, центри яких знаходяться в державі, що здійснила агресію проти України. Тобто представник такої організації не має права бути в українському війську”, – зазначив капелан.

На запитання, чи є в ЗСУ священники Московського Патріархату, Костянтин Холодов відповів: “Щодо священика від Московського Патріархату, то один такий нині є в бригаді тактичної авіації під Києвом. І виходить, перебуває він там всупереч закону”.

Comments are closed.