У центрі Києва, де проходив марш трансгендерів, відбулись сутички. Один із противників ЛГБТ намагався з хрестом прорватися до учасників маршу.

Про це повідомляє УНН.

Поліція його зупинила та затримала. Під час затримання хлопець намагався не випустити хрест з рук і ніби хотів захиститись ним від поліції. Поліція поки не надала офіційну інформацію про затриманих під час маршу.

Захід стартував на Михайлівської площі, а закінчився на Поштовій, у ньому взяло участь приблизно 150 учасників. Цьогорічний марш пов’язаний з 25 травня 2019 року, коли Всесвітня організація охорони здоров’я виключила 11 діагнозів, пов’язаних із трансгендерністю, із категорії психічних захворювань.

Серед вимог учасників заходу: впровадити нову Міжнародну класифікацію хвороб в Україні, а також оновити чинний клінічний протокол і процедуру юридичного визнання гендеру.

Також вони вимагають, аби в українському законодавстві гендерна ідентичність була захищена від дискримінації.

На заході також були присутні представники праворадикальних організацій (приблизно 200 людей), зокрема, «Традиція та порядок» із гаслами «Бог! Батьківщина! Патріархат». Марш вони називали «парадом збоченців та душевнохворих».

Comments are closed.