Декан богословського факультету Львівської православної богословської академії Кипріан Лозинський вважає, що саме він першим пом’янув на літургії Епіфанія як предстоятеля ПЦУ. Про це він розповів у ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді.

Він зазначив, що не був на Об’єднавчому Соборі – мусів залишитися в академічному храмі, адже студенти та викладачі на чолі з ректором були в Києві. Однак поділився цікавою історією, пов’язаною з тими подіями.

“Це була субота, я мав служити всенічну, а оскільки з відомих уже причин об’єднання і обрання предстоятеля затягнулося, то я, ставши до престолу, поставив на аналої біля себе смартфон, і постійно оновлював стрічку новин (не зовсім це правильно, але ж ви розумієте, які були емоції в той час). І пам’ятаю, що перед сугубою ектенією я побачив, що вже обрано предстоятеля. Тому відразу почав поминати його за богослужінням. То, напевно, я був першим (чи одним із перших) священників, хто в цей день поминав Блаженнішого Епіфанія”, – розповів отець Кипріан.

Comments are closed.