Священниче життя тепер досить непросте – більшість священників змушені додатково працювати. Їхні діти це бачать і не хочуть повторювати долю батьків. Таку думку висловив декан богословського факультету Львівської православної богословської академії ПЦУ, ієромонах Кипріан Лозинський в ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді.

Він розповів, що в академії дітей священників вчиться не більше 30 відсотків від усіх студентів.

“У реаліях сучасного світу священники вже не намагаються залишати своїх синів наступниками. Насправді, священниче життя тепер досить непросте. Більшість священників змушені додатково працювати на роботі. Їх діти це бачать і самі не хочуть повторювати долю батьків”, – ділиться ієромонах.

Він признається, що якби не працював в академії, то з храму не зміг би прогодувати навіть себе одного.

“Це одна із причин браку священничих покликань взагалі. Дуже мало людей хочуть служити, а не заробляти. І їх можна зрозуміти, такий світ. Але для Церкви – це архіважливо”, – зазначає отець Кипріан.

За його словами, з часом все більше священників будуть змушені працювати на додатковій роботі.

“Це явище буде посилюватись. З іншого боку, є проблема браку священничих покликань, молодь не хоче зв’язувати себе зі священством, тож скоро настане час, коли буде брак духовенства і люди проситимуть дати їм священника на повне утримання, а бажаючих не буде… Може, це звучить трохи апокаліптично, але виглядає, що до такого йде”, – каже ієромонах.

Comments are closed.