Причиною смерті митрополита Луганського і Алчевського УПЦ МП Митрофана (Юрчука) був не інфаркт, як це повідомляли офіційно.

“Закрита тупа травма голови з переломом кісток черепа та крововиливами під оболонки і в тканину головного мозку” – так сформульована причина смерті Михайла Івановича Юрчука (1962 р.н.) в свідоцтві про смерть, виданому 19 червня Луганським республіканським бюро судово-медичної експертизи (в юрисдикції “ЛНР”).

Фото документа опублікував 23 червня телеграм-канал “Анахорет'”, повідомляє Credo.Press.

Митрополит УПЦ МП Митрофан

Як стало відомо Credo.Press, травму голови ієрарх отримав під час конфлікту з високопоставленим співробітником єпархії, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Поки немає ніяких відомостей про те, чи веде “влада ЛНР” розслідування інциденту.

За інформацією Главкому, ширяться чутки, що нібито смерть настала після спілкування з місцевими “силовиками”, один із яких вдарив впливового ієрарха, але не розрахував сили і випадково вбив.

Голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП, митрополит Климент (Вечеря) в інтерв’ю Главкому зазначив, що не бачив жодного документа, який би свідчив про насильницьку смерть владики.

“Луганська єпархія повідомляє, що в нього був інфаркт, він упав і помер. Владика Митрофан тривалий час скаржився на стенокардію, підвищення тиску. Найближчим часом він збирався з цими проблемами лягти в лікарню. На жаль, він не встиг це зробити”, – прокоментував він.

Водночас митрополит Климент прокоментував те, що в документі ідеться про травму голови від удару, який вочевидь спричинив “набряк головного мозку”.

“Як повідомили близькі владики, під час серцевого приступу він впав зі сходів і отримав таку травму. Для мене як для громадянина України документи, які видаються на тій території, абсолютно не є документами. Думаю, що і для вас, і для мене вони не мають жодної сили в юридичному значенні”, – прокоментував він.

Як повідомляла РП, 18 червня на 59-му році життя помер керуючий архієрей Луганської єпархії РПЦ в Україні, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан.

Як повідомляє пресслужба Луганської єпархії УПЦ МП, у нього був інфаркт.

Comments are closed.