Приїзд Папи до України був би великою підтримкою для українців, які потерпають від війни.

Таку думку висловив єпископ Луцької дієцезії Римо-Католицької Церкви Віталій Скомаровський в ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді.

За його словами, Папа отримує багато запрошень, але їде туди, де потреба у його візиті є найбільшою.

“Нещодавно Папа відвідав Ірак. Це було сміливе рішення. Ірак дуже потребує, щоб хтось говорив цим людям про примирення. Для нас приїзд Папи був би великою підтримкою. Святійший Отець міг би підкріпити нас своєю присутністю, молитвою, своїм словом. Тим більше, що в нас війна. Але враховуючи його зайнятість, не знаю, чи це можливо”, – зазначив єпископ.

Він нагадав, що 20 років тому нас відвідав Папа Іван Павло ІІ.

“Для нас це було чудо. В тих умовах це здавалося нереальним. Але завдяки його бажанню (він дуже хотів відвідати Україну, думаю, він і сьогодні з Неба любить наш народ і нашу державу), так само як завдяки тогочасному нунцію і президенту Кучмі це стало можливим. Цей візит відбувся і є за що Богу дякувати”, – вважає Скомаровський.

Він наголосив, що Іван Павло ІІ дуже вболівав за Україну.

“Щодо святого Івана Павла ІІ, то я не пам’ятаю ні до нього, ні після нього жодної людини, яка б так ставилася до України. …він приїхав і говорив про нашу людську та християнську єдність. Що, власне, Київ став джерелом християнства, звідки світло віри розпроменіло на східнослов’янські землі. Тоді якраз було свято Різдва Святого Івана Хрестителя, і в його проповіді прозвучало, що це день народження християнства, яке пішло з Києва. Він казав про єдність християн і любов до тих, хто Христа ще не пізнав”, – зазначив єпископ.

Comments are closed.