Православна Церква України виступає проти служіння священників РПЦвУ в українському війську, бо переживає за безпеку військових та нашої держави.

Про це сказав митрополит Черкаський і Чигиринський ПЦУ, голова Синодального управління військового духовенства Іоан Яременко в програмі “Стоп реванш” на 5 каналі.

“Ми боремося за те, щоб не допустити цю конфесію не тому, що ми такі ворожі. Ми переживаємо за безпеку наших військових у першу чергу, за безпеку нашої України”, – зазначив митрополит.

Він нагадав, що 15 червня 2014 року в захопленій Донецькій ОДА зібралися куратори ОРДЛО і з ними чинні архієреї УПЦ МП, які вирішили просувати в ЗСУ їхніх священників.

“Вони приймають рішення про активізацію своєї діяльності в плані просування їхніх священників у наші військові формування, які розташовані на лінії розмежування. З якою метою це робиться?” – зазначив ієрарх ПЦУ.

Він наголосив на необхідності ухвалення закону про служба капеланства, який має вивести українське капеланство на світовий рівень.

Як повідомляла РП, Російська Православна Церква в Україні намагається через правки до проєкту закону “Про Службу військового капеланства” повернути своїх капеланів у Збройні сили України та інші силові структури. Про це експерти та політики розповіли в ефірі проєкту “Стоп реванш” на 5 каналі.

Comments are closed.