Скандальний митрополит Запорізький РПЦвУ Лука признався, що в них є “дуже багато друзів у північного сусіда, яких вони ніколи не зрадять”.

Про це він написав у черговій “проповіді” на своєму Telegram-каналі.

У дописі він зневажливо висловлюється на адресу архієпископа Америки Вселенського Патріарату Елпідофора, який нещодавно заявив, що через мережу Московського Патріархату Російська Федерація здатна чинити вплив на нові національні держави, що виникли після падіння СССР. Лука звинуватив його у брехні та “виконанні волі свого батька – диявола, який був брехуном від початку”.

Водночас Лука говорить про зв’язок РПЦвУ з Москвою.

“А те, що стосується нашого північного сусіда, то так, ми без жодних проблем зізнаємося, що там у нас дуже багато друзів, яких ми ніколи не зрадимо. Це преподобний Серафим Саровський і Сергій Радонезький, благовірні князі Олександр Невський і Андрій Боголюбський, Царствені страстотерпці і цілий сонм святих мучеників, які постраждали від такої ж безбожної влади, яку сьогодні нав’язує всьому світу Держдеп США і Фанарським єретики, які йому вірно служать. Ми любимо всім серцем Дівєєвську канавку Божої Матері, Її святі ікони – Володимирську, Казанську, Тихвинську … В цій нашій любові і криється причина ненависті до нас місцевих лжепатріотів, які хочуть бачити в наших руках тих же кривавих ідолів, яких тримає переодягнена в священицький одяг прислуга Фанара. Але цього не буде ніколи”, – заявив Лука.

Comments are closed.