Митрополит Ніжинський і Прилуцький РПЦвУ Климент розповів представникам місії ОБСЄ в Україні про “переслідування” вірян їхньої Церкви.

Зокрема, він розповів про “побиття віруючих та перешкоджанню хресному ходу мешканців Чернігівщини, які були вчинені групою радикально налаштованих осіб”, йдеться на сайті РПЦвУ.

Фото: church.ua

Представники ОБСЄ  також “дізналися про роль та наслідки участі представників міського депутатського корпусу у даному інциденті”.

Як подає РПЦвУ, “представників місії цікавили також дії провокаторів у соціальних мережах із закликами до фізичних погроз на адресу вірян”.

Як повідомляла РП, напередодні Дня Конституції, 23 червня, у Ніжині стався конфлікт навколо хресного ходу Московської Церкви в Україні (УПЦ МП).

На імпровізований протест проти цього ходу вийшли місцеві жителі – учасники бойових дій і родичі загиблих військових. Але інсталяцію, яку вони підготували, розгромила поліція, а учасники ходу, зокрема священники МП, почали штовханину.

Після цього сайти, підконтрольні УПЦ МП, почали рясніти новинами про “напад радикалів” на мирних вірян.

Своєю чергою керівник Чернігівської єпархії ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря заявив, що до конфлікту призвела свідома провокація від представників УПЦ МП. Оскільки там чудово розуміли, що черговий хресний хід повз пам’ятник жертвам російсько-української війни збільшить напруженість. Про це він заявив у коментарі The Orthodox Times.

Архієпископ Євстратій також висловив припущення, що цей інцидент є частиною великої операції зі дестабілізації країни у зв’язку з візитом Вселенського Патріарха Варфоломія, який намічений на кінець серпня.

Comments are closed.