РПЦ в Україні намагається прискорити процес проведення конкурсу та призначення на посаду заступника голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті Юрія Решетнікова, який давно відомий своєю прихильністю до вказаної релігійної організації. Кабінет Міністрів України може провести фінальну стадію конкурсу та розглянути кандидатуру Юрія Решетнікова на заміщення вакантної посади вже 28 липня.

Про це повідомляє Духовний фронт України.

При цьому співрозмовники “Духовного фронту” повідомляють, що відсутність активних заходів протидії проросійським силам з боку очільниці відомства Олени Богдан спричинили виникнення дійсно сприятливих умов для призначення на посаду її заступника особи, яка, без сумніву, лобіюватиме інтереси РПЦвУ, впроваджуючи вигідні для “русского міра” ініціативи в етноконфесійній сфері.

РПЦвУ та її куратори з Кремля намагаються прискорити процес – Кабінет Міністрів України може провести фінальну стадію конкурсу та розглянути кандидатуру Юрія Решетнікова на заміщення вказаної вище вакантної посади вже 28 липня, коли відзначається 1033-тя річниця Хрещення Руси-України.

Як повідомляла РП, 23 червня було оголошено конкурс на посаду заступника голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті.

Відомий прихильник РПЦ в Україні, протеже нардепа і спонсора РПЦвУ Вадима Новинського та колишнього заступника голови ОП Сергія Трофімова, може зайняти посаду заступника голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті – відомства, яке ще називають “міністерством релігій”.

Список кандидатів, яких допустили до участі в конкурсі, оприлюднено на сайті Національного агентства з питань державної служби. Серед них – Юрій Решетніков.

Юрій Решетніков очолював Державний комітет України у справах національностей та релігій у 2009−10 роках. Брав участь в організації візиту Патріарха РПЦ Кирила до України.

Пізніше фактично став спікером офіційних та неофіційних медійних структур РПЦ в Україні, підтримуючи їхні позиції та критикуючи позицію української влади щодо Російської Церкви в Україні. Зокрема, просив НАБУ перевірити діяльність міністерства культури відносно РПЦвУ.

Також Решетніков виступав із критикою законопроєкту про військове капеланство, мовляв, він обмежує можливості доступу представників Російської Церкви в Україні до українських військових.

Юрія Решетнікова часто використовують в РПЦвУ як експерта-коментатора, який відстоює позиції МП та критикує ПЦУ.

Раніше з благословення очільника РПЦвУ Онуфрія Юрій Решетніков отримав з рук керуючого справами митрополит Антонія Паканича орден преподобного Іова Почаївського ІІІ ступеня.

Comments are closed.