Відомий прихильник РПЦ в Україні, протеже нардепа і спонсора РПЦвУ Вадима Новинського та колишнього заступника голови ОП Сергія Трофімова, може зайняти посаду заступника голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті – відомства, яке ще називають “міністерством релігій”.

Список кандидатів, яких допустили до участі в конкурсі, оприлюднено на сайті Національного агентства з питань державної служби. Серед них – Юрій Решетніков.

Це не вперше Решетнікова намагаються проштовхнути на високу посаду.

Як ми інформували, коли заступником голови Офісу президента був відомий лобіст Московського Патріархату Сергій Трофімов, він просував Решетнікова на посаду очільника Департаменту з питань релігії. Натомість в ОП намагалися позбутися Андрія Юраша, бо, мовляв, його пов’язують з Томосом і Порошенком.

Як повідомляла РП, у конкурсі Юраш двічі набирав більше балів, аніж Решетніков.

У своєму коментарі народний депутат України Ростислав Павленко припускає, що Решетнікова готують на посаду голови релігійного відомства.

“…протягують Решетнікова на заступника, він входить у курс справ, а невдовзі замінює й голову – де факто, а там і де юре”, – зазначає Павленко.

Юрій Решетніков очолював Державний комітет України у справах національностей та релігій у 2009−10 роках. Брав участь в організації візиту Патріарха РПЦ Кирила до України.

Пізніше фактично став спікером офіційних та неофіційних медійних структур РПЦ в Україні, підтримуючи їхні позиції та критикуючи позицію української влади щодо Російської Церкви в Україні. Зокрема, просив НАБУ перевірити діяльність міністерства культури відносно РПЦвУ.

Також Решетніков виступав із критикою законопроєкту про військове капеланство, мовляв, він обмежує можливості доступу представників Російської Церкви в Україні до українських військових.

Юрія Решетнікова часто використовують в РПЦвУ як експерта-коментатора, який відстоює позиції МП та критикує ПЦУ.

Раніше з благословення очільника РПЦвУ Онуфрія Юрій Решетніков отримав з рук керуючого справами митрополит Антонія Паканича орден преподобного Іова Почаївського ІІІ ступеня.

Як повідомляла РП, 23 червня було оголошено конкурс на посаду заступника голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті.

Comments are closed.