Російська Православна Церква забезпечує родючий ґрунт для улюбленого міфу кремлівської пропаганди про “одін народ” українців, білорусів та росіян.

Як повідомляє Духовний фронт України з посиланням на “Взгляд”таку тезу підтвердив своїми висловами очільник відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) в етері програми “Церковь и мир” .

Російський архієрей, вкотре звинувативши українську владу в “русофобії” та “спробах переписати історію”, заявив, що завдяки РПЦ зв’язок трьох народів не вдасться зруйнувати ніколи.

“Незважаючи на політичні турбуленції, що відбуваються зараз, у нас спільна, єдина історія, і особливо яскраво це проявляється, коли звертаємо свій погляд на події історичної важливості, у тому числі, коли днями всі разом згадували Хрещення Русі”, – промовив єрарх.

“1033 роки пройшло від цієї події, а ми продовжуємо зберігати наше церковне єдинство. Політичні обставини змінюються, а зв’язок між трьома братськими народами – російським, ураїнським, білоруським – збережеться назавжди, і він забезпечується, у тому числі, церковним єдинством, яке нікому не дано зруйнувати”, – запевнив митрополит Іларіон (Алфєєв).

Як ще один фантастичний доказ так званої єдності народів він нагадав, що очільник РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв) цього року привітав з Днем Хрещення Русі президента України Володимира Зеленського та президента Білорусі Аляксандра Лукашенка.

Більш того, єрарх РПЦ фактично запевнив, що такий вектор своєї діяльності Моспатріархат зберігатиме і надалі.

Як повідомляла РП, 27 липня 2021 року, народний депутат України від проросійської партії ОПЗЖ Ілля Кива прямо підтвердив антиукраїнську сутність проведеної напередодні “хресної ходи” у виконанні духовенства та вірян РПЦвУ з нагоди Дня Хрещення Русі.

Політик назвав хід “репетицією державного перевороту”, який буде здійснено восени руками духовенства та вірян РПЦвУ за підтримки проросійських політичних сил та інформаційної підтримки проросійських ЗМІ.

Втім, в РПЦвУ відмежувались від ОПЗЖ і Киви та запевнили, що не планують держпереворот в Україні.

Comments are closed.