Московська Церква в Україні (УПЦ МП), яка постійно скаржиться на гоніння, продовжує безперешкодно будувати й освячувати нові храми.

Як повідомляє сайт УПЦ МП, 30 липня митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон освятив храм на честь Почаївської Ікони Божої Матері у селі Повч Коростенського району Житомирської області.

“Митрополит Віссаріон з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив орденом священноінока Онисима (Герасименка) та подякував усім за молитовну, фінансову та іншу допомогу”, – йдеться у повідомленні

Крім того, 31 липня архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій звершив велике освячення храму на честь святителя Миколая Чудотворця в селі Думанці Черкаського району.

Архієпископ Феодосій перед початком чину розповів парафіянам про значення священнодійств, які відбуваються під час освячення, і привітав присутніх з тим, що вони є безпосередніми свідками та учасниками радісної події духовного народження храму Божого.

Після освячення архієпископ Феодосій у співслужінні кліриків Черкаського благочиння звершив Божественну літургію.

Зазначимо, що архієпископ Феодосій веде велике будівництво у Думанцях. Кілька місяців тому, 31 травня, він освятив тут каплицю в ім’я преподобного Сергія Радонезького в Першій Черкаській православній гімназії.

Comments are closed.