В України триває акція-флешмоб “Варфоломій – ми тебе не звали”, ідея проведення якої зародилась в Кремлі і слухняно виконується вірянами та духовенством Російської Православної Церкви в Україні (УПЦ МП).

Про це повідомляє Духовний фронт з посиланням на вірян УПЦ МП, яких примушували до участі у флешмобі.

Вони розповіли цікаві обставини таких акцій, що проводяться у багатьох місцях України.

Співбесідники зазначають, що керівників єпархій РПЦвУ в обов’язковому порядку змусили провести “молитовні стояння” з гаслом “Варфоломій – ми тебе не звали”. А самі акції були проплачені – на їх проведення виділялися окремі кошти.

Зокрема, видання опублікувало фото з подібного флешмобу, який пройшов 12 серпня поблизу Києво-Печерської лаври. Зазначається, що на ньому видно, як представники духовенства та вірянка рахують і ділять кошти після проведення акції протесту проти приїзду Вселенського Патріарха Варфоломія І до України.

Фото Духовного фронту України

Джерела видання стверджують, що всі акції, які РПЦвУ вже провела під гаслом “Варфоломій – ми тебе не звали”, і всі акції, які ще тільки плануються, є проплаченими. При цьому, більшість учасників навіть не знають заздалегідь про зміст заходу, на який їх запрошують представники духовенства.

Примітно, що фронтменом флешмобу виступає славнозвісний поціновувач “русского міра” митрополит РПЦвУ Лука (Коваленко). Своїми заявами він створює потужну рекламу та анонси акцій проти приїзду Вселенського Патріарха, які потім підхоплюють проросійські та російські інформаційні пропагандистські ресурси.

Comments are closed.