Темношкірий семінарист Львівської богословської академії ПЦУ Девід Чіджокє розповів, що ніколи не стикався з агресією чи неприйняттям з боку вірян через свою незвичну для цього регіону зовнішність.

“Максимум – це здивування. Буває захоплення, адже я вільно розмовляю українською, а це, погодьтесь, приємно для українців, тим більше галичан і тим більше львів’ян”, – зауважив студент в інтерв’ю Релігійній правді.

Те саме стосується і служіння в храмі, додав Девід.

“Ми часто виїжджаємо на святкові богослужіння з хором по селах. Ніде ще бачив ворожості від людей. Навпаки, люди завжди привітні до мене, усміхаються, хочуть порозмовляти”, – поділився хлопець.

У одному з наших інтерв’ю із популярним львівським священником Кипріаном Лозинським, деканом богословського факультету Львівської православної богословської академії, мова зайшла про темношкірного студента Девіда Чіджокє, особа якого викликала несподіваний інтерес у читачів. Тож у перші дні нового навчального року ми вирішили поговорити із одним з найкращих студентів академії про семінарське життя і про те, яким він уявляє своє майбутнє.

Читайте інтерв’ю за посиланням: Коли дівчина чує, що я семінарист, то її інтерес зникає

Comments are closed.