До Мережі потрапили антиукраїнські розмови дніпродзержинського священнослужителя РПЦ в Україні (УПЦ МП) В’ячеслава (Максименко Євген Володимирович) з одіозним московським пропагандистом Кирилом Фроловим, православним активістом, який працює на користь РПЦ.

Перемовини священнослужителів опублікував Центр “Миротворець”.

“Перехоплення насамперед буде дуже цікавим для Служби безпеки України, оскільки це спілкування зрадника України і агента РПЦ під прикриттям “духовної особи” та його російського куратора, давно відомого своєю екстремістсько-пропагандистською діяльністю проти нашої Держави”, – повідомляє Центр.

Серед іншого єромонах УПЦ МП В’ячеслав Максименко надсилає своєму московському куратору Фролову для ознайомлення та оцінки свої пропагандистські публікації, розкриває актуальні тези російської пропаганди, викриває прицільну роботу російських спецслужб проти візиту Вселенського Патріарха Варфоломія І в Україну тощо.

Релігійна правда публікує цитати з аудіо і текстових повідомлень, якими єромонах УПЦ МП обмінювався зі своїм московським куратором.

“Я вважаю, що я зробив достатньо для того, щоб Варфоломіївський приїзд зупинити, чи не зупинити, але людям показати правду”, – говорить серед іншого Максименко.

Також з аудіо файлів стає зрозуміло, що священника УПЦ МП дуже розсердила одна із заяв колишнього священника УПЦ МП Андрія Ткачова, який від початку війни з Росією 2014 року перебрався до Москви. Максименко вважає, що у своєму виступі Ткачов налаштовує росіян проти українців та ображає усіх “русскіх” в Україні й “україномовних” вірян УПЦ МП, чого не мав права робити як “зрадник”.

“Ми тут кожну секунду цінуємо єдність цю з Росією… Українство – єресь однозначна! Єресь! І я це повинен далі говорити. Але ти зараз пішов іншим шляхом – за п***бола Ткачова, який ні**ра не робить. У протигазі, с*ка, клоун, падло… Але про це всі мовчать, хай бігає у протигазі, якщо подобається Патріархії цей цирк. Ткачов – дезертир. Його тут інакше не сприймають. Якщо Фролов, російський громадянин, це скаже – це зрозуміло, але ні в якому разі не Ткачов, боягузлива с*ка”, – обурюється священнослужитель на колегу.

Максименко вимагає у Фролова, щоб Ткачов вибачився публічно, і просить посилання на це вибачення, щоб відзвітувати Балашову – заступнику Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московского Патріархату.

Фролов спочатку став на захист Ткачов, заявивши, що “незалежність – це зло і сатанізм”, а “малороси – це рускіє”, але потім піддався аргументам Максименка і попросив Ткачова виправити враження, яке склалося від його слів.

Максименко також вихваляється проведеною роботою з дискредитації візиту Патріарха Варфоломія, зокрема виступами на каналах Медведчука.

“Коли повернешся до Москви, подивишся ці ефіри, і тоді скажеш, хто тут що робив на Україні до приїзду Варфоломія. Хто зібрав команду, яка працювала тут до приїзду Варфоломія. Як Петра Петровича я переконав, щоб він прийшов поряд зі мною бути. І тоді ти скажеш, хто тут що робить. І ці Ткачови своїм хвостиком мишачим паскудять тут. Він звичайно не перекреслить наші справи, але може спаскудити і вже спаскудив”, – скаржиться Максименко.

Також Максименко обурився, що Фролов називав його блогером, зауваживши, що блогери нічого не варті, а він зібрав велику команду навколо себе: “Казачєство – бійці справжні… Який блогер? Ми серйозна команда, у нас тут люди серйозні. У нас тут цілий штат людей”.

Серед іншого Максименко звітує Фролову про свої виступи та дописи. Зокрема вихваляється, що представники Вселенського Патріархату помітили його одіозні заяви. В одній з них він назвав Патріарха Варфоломія “музейним експонатом”.

Своєю чергою Фролов у відповідь на вихваляння пропонує Максименку ще раз “лягнути”.

“Напиши, що він маразмєє Байдена. Байден верзе маразм в усній мові, а Варфоломій у письмовому посланні до ПЦУ”, – дає вказівки Фролов.

За вірну службу на благо “атєчєства” Максименко намагається виклянчити підвищення у духовному сані до архімандрита, а в подальшому і архієрея (єпископа). Фролов зазначає, що займається лобіюванням вказаних питань.

Особливо цікавий рапорт Патріарху Кирилу від імені Фролова, який писав сам Максименко. У ньому він перераховує свої заслуги і акцентує на “потужній роботі з викриття розкольницьких справ Константинопольського Патріарха”. Себе він називає “першою скрипкою” у цій роботі.

Серед помічників відзначає музиканта Олега Карамазова, клірика Херсонської єпархії Геннадія Шкіля, ужгородського протоєрея Димитрія Сидора, історика Петра Толочко. А також виявляє зв’язки з кишеньковою організацією УПЦ МП “Миряне”, зокрема зазначає, що разом з її номінальним керівником Василем Макаровським вони координували акцію протесту біля Верховної Ради.

У зв’язку зі своїми досягненнями Максименко просить Московського Патріарха Кирила сприяти його висвяченню у єпископи та виділити йому кафедру, зокрема пропонує навіть “нарізати для нього частину Херсонської області, створивши з двох, Херсонської і Новокаховської, єпархій третю”.

Цікаво, що перед тим його мають висвятити у сан архімандрита, і він просить Кирила “доручити” це керівнику Каменської єпархії. Таким чином, Максименко зовсім не зважає на свого номінального керівника у Києві митрополита Онуфрія.

Comments are closed.