Чи може Предстоятель Української Православної Церкви бути членом Синоду Російської Православної Церкви? Таке риторичне питання ставить священник ПЦУ, викладач Київської православної богословської академії Іван Сидор на своїй сторінці в Facebook.

Він публікує фото, на якому Митрополит Онуфрій бере участь у Синоді Російської Православної Церкви, який очолює Патріарх Московський Кирило.

Фото: church.ua

“Що ж це за така Українська Церква? І скільки ще потрібно доказів, що це частина Російської Церкви в Україні? Хіба Митрополит Епіфаній бере участь у Синодах інших Церков? Очевидно, що ні. Бо дійсно є Предстоятелем Української Православної Церкви. З центром у Києві. З Томосом про автокефалію Церкви в руках”, – написав Іван Сидор.

Як повідомляє сайт РПЦвУ, 23 вересня Митрополит Онуфрій по відеозв’язку взяв участь у черговому засіданні Синоду Російської Православної Церкви. Засідання Синоду очолив Патріарх Московський Кирило.

Як повідомляла РП, 23 вересня в Даниловому монастирі в Москві під головуванням Патріарха Московського Кирила почалося засідання Священного Синоду Російської Православної Церкви.

Патріарх зазначив, що на засіданні будуть обговорюватися, зокрема, питання підготовки до Архієрейського Собору 2021 року.

Як відомо, постійним членом Синоду РПЦ є митрополит УПЦ МП Онуфрій.

Як повідомляла РП, РПЦ планує скликати Собор, на якому виробити ставлення до Вселенського Патріарха у зв’язку з наданням автокефалії ПЦУ. Про це заявив Патріарх Кирило на богословській конференції в Москві, присвяченій “українському питанню”.

Comments are closed.