Вселенський Патріарх Варфоломій під час свого візиту до України проживав у митрополичому будинку на території Михайлівського монастиря, а не у готелі “Інтерконтиненталь”, біля стін якого прибічники УПЦ МП влаштували акцію протесту у серпні.

Про це розповів Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній в інтерв’ю Сакену Аймурзаєву для YouTube-каналу DetectorUA.

“Патріарх, коли приїжджав до Києва, перебував саме у цій резиденції, тут проживав”, – розповів митрополит Епіфаній, зауваживши, що Патріарху Варфоломію сподобався митрополичий будинок.

Сам митрополит Епіфаній поки що не живе у резиденції, яку було офіційно відкрито навесні цього року, а лише працює тут.

“Це робоча резиденція. У майбутньому я повинен і мешкати тут. Поки що я перебуваю частково у Видубицькому монастирі, більше часу перебуваю у цьому адміністративному корпусі, приймаю гостей, відвідувачів, працюю. Як Предстоятель маю вже достойне місце, де можна прийняти людей на належному рівні”, – поділився митрополит Київський.

Відреставрована будівля резиденції митрополита Київського Епіфанія

Нагадаємо, що 20 серпня 2021 року до України прибув Вселенський Патріарх Варфоломій з нагоди святкування 30-ї річниці Незалежності України.

Прибічники УПЦ МП організували акцію протесту уздовж дороги, якою Патріарх їхав до Києва з аеропорту. А вночі вони чатували Патріарха біля готелю “Інтерконтиненталь”, в якому, за їхніми даними, він оселився.

Comments are closed.