Апеляційний суд визнав правомірним перехід релігійної громади в с. Шепель на Волині із РПЦ в Україні до Православної Церкви України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив священник ПЦУ Віктор Ліпчик, пише Духовний фронт України.

«Ще одна перемога! Апеляційний суд визнав правомірним перехід релігійної громади Успіння Пресвятої Богородиці с. Шепель до помісної Православної Церкви України. Слава Богу за все!» – написав священник ПЦУ.

Нагадаємо, у липні 2021 року Луцький міськрайонний суд відмовився задовольнити вимогу священника Московського патріархату, який раніше був настоятелем храму в с. Шепель Луцького районного деканату. Служитель РПЦвУ намагався через суд скасувати новий статут релігійної громади ПЦУ в селі Шепель і його реєстрацію.

Два роки тому парафія в селі Шепель вирішила покинути Московський патріархат і возз’єднатися з Православною Церквою України. Але тодішній настоятель священник РПЦвУ Микола Іллюк не підтримав цього прагнення парафіян.

Віряни влаштували збори, зібрали підписи та звернулися до Управління Волинської єпархії ПЦУ з проханням прийняти їх. Через це священник Московського патріархату подав до суду позов щодо скасування нової реєстрації в ПЦУ й статуту. Він також вимагав, щоб суд визнав неправомірними рішення зборів парафії та інших інстанцій, які видавали документи про реєстрацію і стосовно діяльності парафії під юрисдикцією Волинської єпархії ПЦУ.

19 червня 2021 року громада ПЦУ провела збори-мітинг, аби захистити свої права та надати розголосу судовій тяганині заради суспільної підтримки.

Луцький міськрайонний суд відмовився задовольнити вимогу священника Московського Патріархату, який раніше був настоятелем храму в с. Шепель Луцького районного деканату і оскаржував перехід громади до ПЦУ.

Як повідомляла РП, церковна громада протестує проти того, що їй доводиться утримувати і сплачувати, а також ремонтувати будинок, в якому проживає настоятель московської церкви.

Comments are closed.