Одеський суд ухвалив примусово доставити на засідання скандально відому юристку “УПЦ КП” Неонілу Ткаченко, оскільки сама вона вже більше 10 разів не з’являлася на засідання у справі, за якою її обвинувачують у шахрайстві.

Про це йдеться в ухвалі Київського районного суду Одеси від 31 серпня 2021 року, яка опинилася у розпорядженні Релігійної правди.

У документі зазначається, що Ткаченко ігнорує судові засідання, починаючи від травня 2020 року. При цьому прокурор наголошує, що обвинувачена знала про ці засідання, оскільки неодноразово направляла на електронну адресу суду заяви про відвід головуючого судді Прохорова П.А.

Таким чином вона затягувала розгляд справи, вважає прокурор, думку якого підтримав потерпілий Угляр В.В.

Правоохоронці мали доставити Ткаченко на засідання 12 жовтня. Чи вдалося їм виконати судову ухвалу – невідомо. Сама Ткаченко, яка активно оновлює свою стрічку у Facebook публікаціями, жодним словом не згадала про цю подію.

Одеську юристку Неонілу Ткаченко обвинувачують у шахрайстві у великих масштабах. За ч.2 ст.190 Кримінального кодексу їй світить позбавлення волі на строк до трьох років.

Колишні клієнти Ткаченко, яким вона обіцяла юридичну допомогу і захист, звинувачують її у привласненні їхніх коштів і невиконанні взятих на себе зобов’язань. Зокрема, потерпілий Угляр В.В. втратив 9,5 тисяч доларів.

Також у відкритому доступі є дані про численні судові засідання у справах, за якими Неонілу та її цивільного чоловіка Андрія Сидоренка звинувачують у втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта або працівника держвиконавчої служби.

Нагадаємо, що одеська юристка Неоніла Ткаченко активно бореться проти вірян ПЦУ на боці представників ліквідованої УПЦ КП. До прикладу, рік тому вона навіть об’єднала свої зусилля з представниками УПЦ МП в Арцизі, щоб не дати парафіянам ПЦУ продовжити покинуте будівництво каплички.

Крім того, вона представляла інтереси митрополита Філарета у справі про оскарження ліквідації УПЦ КП як юрособи.

Comments are closed.