Російські організації миролюбивих свідків Єгови піддаються переслідуванням через те, що вони заважають офіційному православ’ю в Росії, яке представляє РПЦ.

Таку думку в інтерв’ю Релігійній правді висловив російський пастор Юрій Сипко, який майже десятиліття очолював найпотужніше протестантське об’єднання Росії — ВСЄХБ.

“Свідки Єгови – мирні люди, зброю не беруть, ніколи нікого не образили, і вони зараз “екстремісти”. Справа в тому, що вони в першу чергу заважають офіційному православ’ю – саме своєю активністю, порядністю, відданістю вірі, яких в інших деномінаціях поки що не видно”, – зауважив пастор.

Юрій Сипко. Фото: Валентин Слободенюк | YouTube

Він зазначив, що справжнього свідка Єгови видає навіть зовнішній вигляд, поведінка та справжня релігійна дисципліна.

“Ця конфесія постійно чисельно зростала в Росії і представляла для офіційного православ’я найбільшу небезпеку. Бо ті аморфність і розбещеність, які наявні в російському православ’ї, для людей з релігійною свідомістю не створюють ніякої привабливості”, – пояснив Сипко.

Крім того, додав він, свідки Єгови мають центр за кордоном, “що для радянського чекістського мислення є головною ознакою ворожої організації”.

Comments are closed.