3 грудня благочинний Мурованокуриловецького благочиння Могилів-Подільської єпархії РПЦвУ протоієрей Василь Балан повідомив, що організована поїздка до Вінниці зірвалася через раптову відмову перевізників. Про це йдеться на сайті РПЦвУ.

Як відомо, представники Московського Патріархату запланували на 3 грудня акцію протесту з вимогою припинити перереєстрацію релігійних громад, які вирішили приєднатися до Православної Церкви України.

«У першій частині дня ми погодили автобуси з перевізниками, у другій половині дня підтвердили, але коли мені зателефонували з поліції… потім із СБУ… Після цього перевізники відмовилися, сказали, у них не виходить. Ми не зрозуміли, чому», –  стверджує священник.

Священник РПЦвУ звернувся до вірян, які є у Вінниці, прийти на молитовне стояння.

«Звертаюся до тих, хто сьогодні у Вінниці, біля Вінниці, може, не думав, може, не хотів, може, ще були якісь причини не йти на молитовне стояння. Доповніть наших людей, котрі сьогодні не можуть приїхати на це стояння», – наголосив настоятель храму.

Як повідомляла РП, представники УПЦ Московського Патріархату збирають у Вінниці акцію протесту. Захід заплановано на 3 грудня. Вимагатимуть припинити перереєстрацію релігійних громад, які вирішили приєднатися до Православної Церкви України.

Comments are closed.