Військовим капеланом може стати далеко не будь-який охочий священник.

Про це в інтерв’ю Релігійній правді розповів священник ПЦУ Костянтин Холодов, один із творців капеланської служби та лобістів закону про військове духовенство, який нещодавно ухвалив парламент.

По-перше, для роботи капеланом вимагається богословська освіта (бакалаврат), а також є бажаним досвід роботи на парафії не менше трьох років.

Крім того, священники перед тим, як стати військовослужбовцем, будуть проходити медичну комісію та здавати нормативи з фізичної підготовки відповідно до свого віку: і стометрівка на час, і три кілометри кросу, і підтягнутися на поперечині.

“Хвора людина з хронічними захворюваннями не зможе служити. Якщо у священника цукровий діабет чи гіпертонія, якісь хвороби серця чи ще щось, вона не зможе стати військовослужбовцем”, – пояснив отець Костянтин.

Він пояснив, що існує чотири вікові групи, і чим старша група, тим легше навантаження.

“Якщо капелан захоче бути військовослужбовцем, він змушений буде, по-перше, бути здоровим, пройти медичну комісію і, по-друге, здати нормативи. Це той мінімум, який вимагатимуть від військового капелана”, – резюмував священник.

Comments are closed.