У Львові, в Сихівському районі, горіла дерев’яна церква УПЦ МП. Ніхто не постраждав.

Як повідомили в ДСНС, 19 червня о 22:42 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові в дерев’яній церкві.

О 23:19 пожежу локалізовано та о 23:30 ліквідовано. Внаслідок займання ніхто не постраждав.

Першим про пожежу написав телеграм-канал “Перша приватна мемарня”. Повідомлення у них з’явилось орієнтовно о 23:05 19 червня, повідомляє 24 канал.

Як повідомляла РП, 28 травня у Львові з’явилися написи на церкві УПЦ МП на Сихові. Таким чином невідомі висловили протести проти російської церкви, збудованої у незаконний спосіб, повідомляє Львів.Медіа.

Написи “Дім Путіна”, “ФСБ”, “русня” та інші слова, які ілюструють відверто проросійський та колабораціоністський характер так званого Московського патріархату, з’явились на стінах Свято-Володимирського храму РПЦвУ в найбільшому спальному районі Львова – Сихові. Знімками з відповідними написами діляться львів’яни у соціальних мережах.

Відомо, що у Львові є три парафії так званого МП. Ситуація з російською церквою на Сихові має свою специфіку, адже фактично московські священники збудували її на самозахопленій землі, без будь-яких дозвільних документів. Місцеві активісти неодноразово проводили акції протесту, аби демонтувати незаконно встановлену споруду.

 

 

Comments are closed.