Рівненська обласна рада 12 серпня достроково припинила повноваження голови ради Сергія Кондрачука. Одна з причин – винесення на сесію питань, що “розколюють суспільство в умовах воєнного стану”, зокрема заборони діяльності УПЦ МП.

Про це повідомляє кореспондент Суспільного. Голосування відбувалось таємно з допомогою паперових бюлетенів.

У липні в Рівненській обласній раді частина депутатів ініціювала звільнення з посади голови Сергія Кондрачука.

У мотиваційній частині проєкту вказано, що питання про звільнення голови виносять через втрату довіри, роботу “виключно на користь однієї партії ”, а також через винесення на сесію питань, що “розколюють суспільство в умовах воєнного стану”. Йдеться, зокрема, про питання звернення щодо заборони Московського патріархату.

Голова облради також написав, що сподівався на підтримку колег у питанні про заборону Московського патріархату і такі дії — “точно не та реакція і підтримка, якої очікував від колег”. Водночас додав, що на його принципову позицію це ніяк не вплине.

Як повідомляла РП, Рівненський міський суд за позовом Рівненської єпархії УПЦ МП зобов’язав Головне управління Національної поліції в Рівненській області відкрити проти голови Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука кримінальне провадження.

“Сергій Кондрачук, зловживаючи своїм службовим положенням та керуючись особистими релігійними переконаннями, розпалює у воєнний час міжконфесійну ворожнечу в Рівненській області, закликає до захватів храмів УПЦ,  принижує вірян та священників УПЦ, тим самим порушуючи їх конституційні права”, – написали у пресслужбі Рівненської єпархії УПЦ МП.

На початку червня Кондрачук ініціював сесію облради, на яку виніс пропозицію звернутися до Верховної Ради щодо закону, який би унеможливив діяльність Московської церкви. Засідання не відбулося через відсутність кворуму. Чиновник пояснював, що ліквідація на Рівненщині всього пов’язаного з Росією — це його послідовна позиція.

Comments are closed.