УПЦ МП подає позови до суду з вимогою відкрити кримінальні провадження проти представників місцевого самоврядування та громад, в яких відбулися переходи до ПЦУ.

Зокрема, на Київщині відкрито кримінальне провадження щодо мера міста Боярка, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

11 серпня Святошинський районний суд Києва ухвалив ухвалу про порушення проти мера міста Боярка Олександра Зарубіна кримінальної справи за перевищення посадових повноважень. Йдеться про рішення щодо “заборони чи обмеження діяльності УПЦ МП”.

Як відомо, міський голова Боярки Олександр Зарубін після звільнення Київщини від російських окупантів провів зустріч з головами релігійних організацій Московського патріархату. Мета – досягнення єдності православних у юрисдикції Православної Церкви України, яка має Томос про автокефалію.

Як повідомляла РП, Рівненський міський суд за позовом Рівненської єпархії УПЦ МП зобов’язав Головне управління Національної поліції в Рівненській області відкрити проти голови Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука кримінальне провадження.

Comments are closed.