Кияни у соцмережах обурюються будівництвом  Свято-Троїцького храму УПЦ МП, яке триває в Києві.

Журналіст Юрій Макаров у Facebook оприлюднив світлини з будівництва храму УПЦ, пише Главком.

«Готуймося: ось така краса неземна невдовзі прикрасить, точніше, вже прикрасила столицю. Свято-Троїцький храм УПЦ МП на початку Жилянської, практично на розі Великої Васильківської, поруч із місцем, де колись була зруйнована в 1960-ті Троїцька церква, але разів у десять більша й по-богатому. Концентрат стилю, смаку й, безумовно, святості. А також, що вже казати, взірець дотримання закону. Сил і бажання щось додавати тупо немає», – написав він.

У коментарях користувач Володимир Кудін зауважив, що будівництво ведеться «впритул під стінами знаної 145-ї школи. В 80% класів сонячне світло буде обмежене».

Також кияни мають зауваження і щодо розташування храму.

Як повідомляла РП, Вадим Новинський, відомий як головний спонсор РПЦвУ, будує храм в центрі Києва, хоча за документами – це житлово-офісний комплекс.

На перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянська з 2017 року ведуться роботи з відтворення Свято-Троїцького храму, зруйнованого в 1931 році. За даними сайту “Смарт-Холдинг”, роботи почалися в 2017 році за фінансової підтримки Міжнародного благодійного фонду в честь Покрова Святої Богородиці Вадима Новинського.

Comments are closed.