Одіозний настоятель церкви святого Серафима Саровського УПЦ МП в окупованому місті Гола Пристань на Херсонщині, колаборант Геннадій Шкіль надіслав у військову комендатуру листа, у якому просить перевірити на лояльність до “нової влади” дванадцять священників, котрі належать до тієї ж конфесії – УПЦ МП.

Про це повідомляє Типовий Херсон, посилаючись на священника УПЦ МП.

Як зазначає видання, дехто зі священників УПЦ МП розгорнув волонтерську діяльність чи ще якось виявляв активність, і невдовзі за ними прийшли окупанти.

“Сам я виїхав з Херсона у пошуках ліків, які дуже потребували городяни. Та повернутися не зміг, оскільки моє прізвище також фігурує у доносі до воєнної комендатури, написаному Геннадієм Шкілем”, – розповів священик УПЦ МП.

Розповідаютьб, що Геннадій Шкіль в останній рік до вторгнення російських військ помітно покращив своє матеріальне становище. До речі, на окупантів почав працювати і його син Антон, котрий очолив так зване «Молодіжне крило» у створеній загарбниками військово-цивільній адміністрації області.

Як повідомляла РП, настоятель храму УПЦ МП в м. Голій Пристані Геннадій Шкіль та його син Андрій святкували з окупантами в Херсоні “день перемоги”.

Раніше священник-колаборант, настоятель Серафимівського храму м. Гола Пристань Херсонської єпархії  УПЦ МП Геннадій Шкіль виступив 15 червня у Російському православному університеті святого Іоанна Богослова у Москві й розповів про “переслідування” УПЦ МП в Україні та “поступову нормалізацію життя” під окупацією.

Священник УПЦ МП Геннадій Шкіль, який зараз перебуває на тимчасово окупованій Херсонщині, у своєму Телеграм-каналі, зробив репост запису російських пропагандистів, які закликають завдати повторного удару по Вінниці.

Comments are closed.