Глава Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) 25 вересня звернувся до пастви з традиційною недільною проповіддю, в якій вкотре торкнувся теми російсько-української війни. Кирило назвав її братовбивчою і запевнив, що церква молиться за те, щоб вона швидше закінчилася. Однак при цьому він запевнив росіян, що йдучи воювати, вони зайняті праведною справою, тому у разі загибелі отримають прощення гріхів.

Про це пише Фокус.

“Церква усвідомлює, що якщо хтось, керований почуттям обов’язку, необхідністю скласти присягу, залишається вірним своєму покликанню і гине при виконанні військового обов’язку, то він, безсумнівно, робить діяння, рівносильне жертві, — сказав глава РПЦ. — Він себе приносить у жертву за інших, і тому віримо, що ця жертва змиває всі гріхи, які людина здійснила”.

За словами Кирила, він сподівається, що в результаті війни не виникне “хвиля запеклості, щоби братні народи не розділила стіна ненависті”.

“Дай Бог, щоб нинішні воєнні дії не зруйнували єдиний духовний простір святої Русі… Щоб милістю Божою з пам’яті було згладжено все те, що сьогодні багатьом і багатьом приносить скорботу”, — сказав він.

Нагадаємо, раніше патріарх Кирило закликав російських солдатів не боятися йти на війну проти України, тому що “Христос воскрес і ми воскреснемо”.

 

 

Comments are closed.