Офіційний представник УПЦ МП відмовився надавати докази чи документи, які б засвідчили відсутність зв’язку цієї Церкви із центром у країні-агресорі, заявивши, що пояснень по суті не даватиме через “відвід чотирьох членів експертної групи”.

Про це повідомив член експертної групи з вивчення статуту УПЦ МП, науковець Юрій Чорноморець.

Фото: УНІАН

“Ну і в цілому враження, що УПЦ МП сама знищує кожен раз простягнуті руки для отримання хоч якогось приводу ставитися до неї прихильно, отримати докази самостійності – залишається. Це організація, яка загострена виключно на конфлікти. Зокрема, сьогодні на зауваження що Вас ми вислухали, давайте Ви вислухаєте наш меседж до Вас і запитання, а вже далі захочете відповідати чи ні, Бахов відразу заявив, що відмовляється слухати питання, які є до УПЦ. Чи треба ще якогось свідчення про те, що це російська і ворожа Україні організація, якщо її представник претендує на те, щоб його почули, а вислухати що хочуть сказати йому не хоче? Так ведуть себе виключно представники північного сусіда, серед інших я такого хамства ніколи не бачив”, – написав науковець.

Він  опублікував список питань, які задав представникові УПЦ МП, щоби з’ясувати, чи вони є окремою від РПЦ церквою.

Чорноморець, зокрема, поцікавився, чи має УПЦ МП Томос про автокефалію, які помісні церкви визнають УПЦ МП як Церкву, що є відмінною від РПЦ, хто з предстоятелів помісних православних церков поминає митрополита Онуфрія у своєму диптиху та інші.

“Звичайно, було б цікаво почути від УПЦ відповіді на ці питання сьогодні-завтра, але думаю, що відповісти їм нічого. Але і сам відвід 4 членів експертної групи на засадах, що вони критикувати УПЦ можна вважати відводом всій нашій державі починаючи від Президента, бо він говорив те саме, ну і сама хамська манера, що ми їх мали б вислухати, а вони нас ні – це теж виклик, бо таке хамство в 21 столітті терпіти від УПЦ не знаю, чому ми повинні. І Бахов це ще кращий представник, йому далеко до Паші Мерседеса. Але те, що варварське хамство російського православ’я стало їх суттю, це у мене суб’єктивне враження. Ну а об’єктивні оцінки будуть в експертизі, там вже безпристрасно і лише факти, факти і факти. Бо ми все таки професіонали, а навіть у найкращих представників УПЦ, як показав сьогоднішній ранок, професіоналізму немає ні на грам, так само як і людської культури чи християнських чеснот”, – написав науковець.

Як повідомляла РП, юридичний відділ УПЦ МП  вимагає вилучення зі складу комісії з експертизи Статуту УПЦ МП авторитетних експертів, яких вони вважають “упередженими”, та залучення до її роботи міжнародних релігієзнавців.

Comments are closed.