Після того, як Верховна Рада України підтримала законопроєкт про заборону релігійних організацій, які повʼязані з РФ, Патріарх Кирило поскаржився на заборону російської культури. Він підтвердив, що УПЦ МП – це носії ідентичності й культури РПЦ.

Про це повідомляє Главком.

«Ми зі смутком спостерігаємо, як у багатьох країнах світу чада нашої церкви стають об’єктом переслідування і навіть гноблення лише за те, що вони є носіями багатовікової російської культури, яка нерозривно пов’язана з спадщиною російської державності. Так зване скасування російської культури, нахабний наклеп та безкарне знищення Української Православної Церкви – це способи протиставити та посварити тих, хто має відношення до єдиного духовного і культурного спадку, створеного народами історичної Русі», – заявив очільник РПЦ.

Як повідомляла РП, Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект, який дає юридичні підстави для заборони Української Православної Церкви Московського Патріархату.

В УПЦ МП заявили, що проголосований в першому читанні законопроект 8371 потребує доопрацювання, оскільки порушує право на свободу віросповідання і містить суттєві недоліки юридичної техніки та не відповідає Європейській конвенції з прав людини і Конституції України.

Comments are closed.