Представники УПЦ МП продовжують судову тяганину проти Свято-Покровської парафії смт Сарата на Одещині, яка ще в січні 2019 року проголосувала за перехід до ПЦУ.

Про це повідомив на своїй сторінці настоятель громади о. Владислав Шіман.

За його словами, у справі фігурує як “третя особа” священник УПЦ МП, який помер понад два роки тому.

“Сьогодні нас знову “судили”. Уже давно є реєстрація нашої парафії в складі ПЦУ, але представникам московського патріархату в Україні ніяк не йметься. Можливо, вони не визнають законів держави Україна???

Дисонанс полягає в тому, що позивачем виступає вчитель Саратської школи Марчук І.О., який без тіні сумніву навчає дітей на приладах (STEM-лабораторія), яка придбана за сприянням “безблагодатного раскольніка” Шімана.

Також дуже цікаво, чому на суд не з’явився Аратовський М. В. (священник УПЦ МП в Сараті, який помер 2,5 роки тому)?

Дії опонентів з московського патріархату в Україні можу охарактеризувати тільки словами: “The show must go on”, адже всі повинні отримувати зарплату та показувати свою важливість, значимість та потрібність”, – зазначив отець Владислав.

Як повідомляла РП, 13 червня цього року в Сараті Білгород-Дністровського району на Одещині після чотирирічної тяганини зареєстрували громаду ПЦУ.

Державний реєстратор вніс зміни до Єдиного державного реєстру, згідно з яким в селищі є тільки одна православна громада – релігійна громада Свято-Покровської парафії смт. Сарата Одеської єпархії ПЦУ. Тим самим нарешті закінчилася чотирирічна епопея з реєстрацією Свято-Покровського храму та судові нападки з боку Одеської єпархії РПЦ в Україні тощо.

Про це на свої сторінці в Фейсбуці розповів настоятель Свято-Покровської церкви Владислав Шіман, передає інформаційної агенції «Юг.Today».

“За ці чотири роки було дуже багато всього, а особливо хотів би виділити 22 судові рішення по нашій парафії. Вдумайтесь, скільки “любові та християнства” було в цих судових позовах від прихильників московського патріархату”, – зазначає священник.

Як повідомлялося раніше, у Православній Церкві України розповіли історію боротьби парафії в Сараті за своє законне право бути в лоні єдиної помісної Церкви та розсекретили маніпуляції, до яких вдається Московський Патріархат, щоб усіляко цьому протидіяти.

Окрім судових справ, парафії ще доводиться виборювати право на перереєстрацію статуту. Чиновники Одеської ОДА відмовляли вже чотири рази.

Серед п’яти сотень громад Московського Патріархату, які в перший рік отримання Томосу перейшли до Православної Церкви України, – Свято-Покровський храм з невеличкого міста Сарата Одеської області.

 

Comments are closed.