Архімандрит Серафим Панкратов, який місяць тому перейшов із УПЦ МП до Помісної Церкви,  працює в Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра” і бере участь в створенні Центру духовного відновлення для військовослужбовців.

Про це він розповів “Україні православній”.

Фото: Україна православна.

Священник розповів, що перед Різдвом його прийняли в клір Київської єпархії ПЦУ. Він двічі був на прийомі у Предстоятеля Церкви Митрополита Епіфанія, співслужив йому на п’ятьох службах. Водночас о. Серафим працює в Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра”.

“Серед найближчих робочих завдань – участь у створенні Центру духовного відновлення для військовослужбовців (це спільний проект заповідника та фонду “Українська лавра”). До речі, хоч центр буде розрахований на діючих військовослужбовців, також гостра необхідність гуртуватися всьому суспільству навколо допомоги не лише їм, а й ветеранам, особливо – з інвалідністю. У цьому буде не тільки віддання нашої їм подяки, пошани та боргу, але в тому числі й дієва, справжня підтримка через них й тих, хто на фронті – лише тоді наші бійці будуть відчувати за собою міцний тил. Будемо спільно думати, що можна зробити й у цьому напрямку”, – розповів священник.

Як повідомляла РП, архімандрит Серафим Панкратов із Сумської єпархії Московського Патріархату в Україні приєднався до ПЦУ. Він повідомив про причини свого рішення та про те, що його заборонив у служінні митрополит УПЦ МП Євлогій (Гутченко).

«Невдовзі після травневого Собору УПЦ, коли з’явилися серйозні сумніви, що дійсне усамостійнення нашої Церкви все ж відбудеться, я собі твердо сказав, що не зможу далі залишатися в УПЦ у двох випадках: якщо побачу повернення УПЦ до попередніх відносин з РП та якщо я на власному досвіді пересвідчусь, що перебування в ній радикально звужує мені можливості свідчити про Христа не лише парафіянам, але й людям, які ще не належать до Церкви. Я не готовий зарити талант в землю, відчуваючи свою відповідальність перед Богом за нього», – написав о. Серафим.

Comments are closed.