Митрополита Тульчинського і Брацлавського УПЦ МП Іонафана, якого засудили на п’ять років за виправдовування збройної агресії РФ, привітав із 75-річчям та нагородив церковним орденом Патріарх Московський Кирило.

Про це йдеться на офіційному сайті РПЦ.

У привітанні Кирило зазначив, що багато років знає як “ревного служителя, відданого Церкві” та наголосив на його “подвигу сповідництва”.

“Незмінно згадую вас у молитвах, цілую ваші вузи і прошу Милостивого Господа дарувати вам зміцнення душевних і тілесних сил у подвигу сповідництва, бадьорість духу і свою невичерпну допомогу в перенесенні важких випробувань”, – йдеться в тексті.

Враховуючи “багатолітні й плідні труди Іонафана”, Кирило нагородив його орденом преподобного Сергія Радонезького (I ступеню).

Як повідомляла РП, очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій привітав із 75-річчям митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана, якого засудили на п’ять років за виправдовування збройної агресії РФ.

Як повідомляла РП, за матеріалами Служби безпеки України засуджено митрополита УПЦ МП – очільника Тульчинської єпархії у Вінницькій області Іонафана (Єлецьких), який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України.

Зокрема, його засуджено за злочини, передбачені Кримінальним кодексом України:

ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Згідно з матеріалами слідства, фігурант поширював серед вірян пропагандистські листівки, де закликав до захоплення влади та зміни меж державного кордону України.

А на одному із сайтів РПЦ розміщував публікації на підтримку російських окупантів та їхніх воєнних злочинів.

Патріарх Московський Кирило у зв’язку з винесенням вироку митрополитові Тульчинському та Брацлавському УПЦ МП Іонафану заявив, що “рішення суду беззаконне”, а Іонафан, “незважаючи ні на що, залишався вірним своїй Церкві та побратимам по вірі Христовій”.

Comments are closed.