Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 9 лютого 2024 очолив у Чернівцях молебень у кафедральному соборі на честь преподобної Параскеви Сербської.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, архієпископ Кіцманський Онуфрій, архієпископ Кам’янець-Подільський і Новоушицький Герман,  архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло, єпископ Чернівецький і Буковинський Феогност, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній та місцеве й запрошене духовенство.

За богослужінням молилися голова Чернівецької обласної військово-цивільної адміністрації Руслан Запаранюк, інші представники місцевої влади та велика кількість вірян.

Наприкінці відправи Предстоятель звернувся до присутніх зі словом.

Митрополит Епіфаній засвідчив щиру подяку всім, хто трудився і нині трудиться на славній Буковинській землі. «Адже те, що ми маємо зараз, це плід праці багатьох архієреїв, духовенства і вірних нашої помісної Української Православної Церкви. Бо відроджена Українська Церква діє на Буковині вже більше трьох десятиліть. Щира подяка і повага їм за їхнє служіння», – зазначив Предстоятель.

Він також привітав преосвященного єпископа Феогноста з відповідальним призначенням на Чернівецьку кафедру, адже колись розділені три єпархії об’єдналися в єдину велику єпархію.

«Тому на Вас, владико, покладається велика відповідальність бути добрим архіпастирем для духовенства та вірних Буковинської землі. Ви хоча й молодий, але енергійний і маєте певний досвід архієрейського служіння – це важливо. Тож нехай Господь дарує вам сили й наснагу і надалі трудитися, вірно служити інтересам своєї громади», – побажав Митрополит Епіфаній.

Як повідомляла РП, 2 лютого Синод ПЦУ, враховуючи позицію більшості духовенства Православної Церкви України на Буковині щодо необхідності об’єднання трьох паралельних єпархіальних структур в Чернівецькій області в одній єпархії, вирішив об’єднати Чернівецько-Кіцманську єпархію та Чернівецько-Хотинську єпархію з Чернівецькою єпархією в єдину Чернівецьку єпархію.

Взявши до уваги рішення про об’єднання паралельних єпархіальних структур в Чернівецькій області та за згодою архієпископа Онуфрія (Хаврука), який підтримує бажання об’єднання єпархій – Синод ухвалив призначити Преосвященного Онуфрія титулярним архієпископом Кіцманським, настоятелем собору Різдва Христового в м. Чернівці Чернівецької області у підпорядкуванні Предстоятеля ПЦУ, висловивши йому подяку за раніше понесені труди.

Comments are closed.