Урядовий законопроєкт (8371) щодо звільнення деяких релігійних організацій від підпорядкування державі-агресору розгляне 5 березня комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Про це голова комітету Микита Потураєв (“Слуга народу”) повідомив громадську ініціативу “Голка”.

Раніше нардеп заявляв, що у лютому законопроєкт може вже піти на розгляд Верховної Ради, але строки змінилися.

“Я вважаю, що в нас дуже потужний текст, це той випадок, коли не соромно за нашу спільну роботу. Лобісти московських попів спробують дискредитувати закон за кордоном, але він піде на розгляд парламенту”, — зазначає Потураєв.

Як повідомляла РП, Верховна Рада України 19 жовтня 2023 року у першому читанні ухвалила законопроєкт №8371 про заборону релігійних організацій, пов’язаних із Росією. Законопроєкт фактично забороняє діяльність УПЦ МП в Україні. Після ухвалення цього документу в першому читанні пів сотні нардепів на чолі з першим заступником голови фракції «Слуги народу» Андрієм Мотовиловцем звернулися до голови Верховної Ради Руслана Стефанчука із закликом направити його на експертизу до Венеційської комісії.

19 січня у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт № 8371 про заборону УПЦ МП.

Відомо, що група народних депутатів, зокрема з фракції “Слуга народу” і колишньої “Опозиційної платформи – За життя” (ОПЗЖ), просила голову Верховної Ради Руслана Стефанчука направити на експертизу до Європейської комісії “За демократію через право” (Венеціанської комісії) законопроєкт №8371 про заборону в Україні контрольованих із Росії релігійних організацій.

Comments are closed.