В УПЦ МП заявляють, що проти намісника Києво-Печерської лаври, єпископа Бориспільського ПЦУ Авраамія (Лотиша).

Про це повідомив адвокат митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя) Микита Чекман.

За його словами, адвокати УПЦ МП раніше подали заяву до поліції про “вчинення кримінального правопорушення” Авраамієм.

“14 лютого 2024 року нами було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення колишнім архімандритом УПЦ (УПЦ МП – ред.) Авраамієм Лотишем. Сьогодні від Печерського управління поліції надійшов лист, яким повідомлено про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Це, в свою чергу, означає початок розслідування за фактом розпалювання релігійної ворожнечі Авраамієм Лотишем. Сподіваємось на оперативне проведення слідчих дії, направлених на розслідування цього правопорушення”, – написав адвокат УПЦ МП.

Як повідомляла РП, адвокати УПЦ МП подали заяву в поліцію про начебто “вчинення кримінального правопорушення” єпископом Бориспільським ПЦУ, намісником Києво-Печерської лаври Араамієм.

В УПЦ МП вважають, що Авраамій винен у розпалюванні національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, образі почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями. Як аргумент вони цитують його висловлювання в “Українській правді”.

“У своєму інтерв’ю Лотиш М.М., маючи на увазі представників Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври/ Чоловічий монастир/ Української Православної Церкви, зазначає, що:
“… ці люди будуть триматися до кінця, нібито ми українці, нібито допомагаємо Українські армії, але це все вимушено… бо дивно спостерігати, бо тут допомагають, а тут вбивають, зокрема виявлення серед них все нових і нових колаборантів, які співпрацюють з агресором…», відзначаючи, що під час повернення Святині Україні “…не будуть зустрічати, як це мало бути, так званих, асвабадітєлєй”, – йдеться в заяві до поліції.

В УПЦ МП вважають, що Авраамій відносить представників монастиря Свято-Успенської Києво-Печерської лаври УПЦ МП  до колаборантів, які співпрацюють з країною-агресором.

Comments are closed.