Ковельське районне управління поліції проводить досудове розслідування за фактом побиття священника ПЦУ в селі Волошки Колодяжненської громади на Волині.

Про це повідомляє Ковель media.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження), що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року. Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Ковельська окружна прокуратура.

Слідчі взяли пояснення у настоятеля церкви ПЦУ Валерія Братуня, священника московського патріархату Віталія Лашти, свідків. Зі слів Братуня, його вдарив Лашта зненацька рукою, в якій тримав ключі. Згідно з висновком судмедексперта, потерпілий має тілесне ушкодження у вигляді забою та садна лівої скроневої ділянки.

Як повідомляла РП, священник УПЦ Московського Патріархату вдарив священника Православної Церкви України – це сталося у селі Волошки на Волині перед самим входом у храм.

Нагадаємо, у селі церковна громада перейшла до ПЦУ, однак священник Віталій Лашта не підтримав громаду. Як виявилося, ще до офіційного переходу він не раз влаштував сварки з односельчанами, намагаючись перешкодити виходу громади з Московського Патріархату. У храм свою колишню паству пускати не хоче, на запитання про напад на новопризначеного настоятеля церкви у Волошках усе заперечує.

Comments are closed.