Митрополит УПЦ МП Лонгин (Михайло Жар) під час проповіді заявив, що неможливо перекласти українською церковну мову і назвав Пресвяту Богородицю «дівою незасватаною».

Про це написав священник ПЦУ о. Роман Грищук та опублікував відео з фрагментами проповіді.

«Дівка незасватана, брошена дівка, стара, яку ніхто не хотів”. Саме так банчинський хулитель сьогодні, у 4-ту неділю Великого Посту, у проповіді назвав Пресвяту Богородицю! А преподобного Іоана Ліствичника назвав «Іваном Драбиною», – написав священник ПЦУ.

Він процитував Лонгина: «Богослужєніє нєвозможно пєрєвєсті на украінскій!»

«І нічого, що є переклади навіть його конфесії і значна частина священників його ж конфесії, щоб їх не вимели з парафій, переходить на українську. Цей буде «до смєрті стаять» проти української мови!.. Суцільна ксенофобія, шовінізм, свідома брехня, розпалювання міжрелігійної, міжнаціональної ворожнечі, зневага державних символів, державної мови, вибудова тоталітарної секти з відбитим мозком. Хлопці, пора уже з цим щось робити! Він же це щодня проповідує тисячам своїх прихильників! Тут навіть Геббельс у гробі від заздрості перевертається!» – зазначає капелан ПЦУ.

Як повідомляла РП, фото митрополита Лонгина, настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП, з численними синцями на обличчі опублікували на сторінці Банченського монастиря.

Як згодом повідомили на сторінці Центру інформації УПЦ МП, неофіційні джерела з Буковинської єпархії стверджують, що владика не втримав рівновагу та впав після операції на серці, оскільки його лікування пов’язане з прийомом препаратів, які мають важкі побічні ефекти. У прямому ефірі у соцмережах клірик Одеської єпархії протоієрей Максиміан Погореловський підтвердив цю інформацію.

Нагадаємо, на початку грудня в УПЦ МП заявляли, що  Лонгина ушпиталили через “проблеми з серцем”.

На останньому судовому засіданні Жар попросив перенести слухання до березня, бо участь у судах, начебто, заважає йому проходити курс хіміотерапії.

Як повідомляла РП, Служба безпеки та Національна поліція викрили настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП на розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

За матеріалами Служби безпеки, фігуранту повідомлено про підозру за ч.1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Як повідомляла РП, на Буковині священник УПЦ МП допомагав ухилянтам тікати за кордон і влаштував для цього цілу схему.  Ухилянтів збирали на території Вознесенського Банченського чоловічого монастиря, що в колишньому Герцаївському районі. Намісником цього монастиря є впливовий ієрарх УПЦ МП митрополит Лонгин (Жар). А допомагав ухилянтам нібито його помічник.

 

Comments are closed.