Митрополит УПЦ Московського Патріархату Лонгин (Михайло Жар) влаштував скандал і накинувся на прикордонників, які зупинили його автомобіль в Банченах для перевірки документів.

Про це свідчить відеозапис, який оприлюднив Банченський монастир на своїй сторінці в YouTube, пише БукІнфо.

Подія сталася на мобільному прикордонному контрольному посту в селі Банчени Острицької сільської громади Чернівецької області, де був зупинений автомобіль Лонгина.

Після пред’явлення документів та поверхневого огляду транспортного засобу Михайло Жар почав махати перед лицем прикордонника паперами, що він, мовляв, після перенесеної операції на очі, і вимагав негайно відпустити його додому. “Я отєц десяти детей на фронте”, – кричав він в лице військовослужбовцю.

Судячи з відео, прикордонники дуже толерантно і спокійно реагували на крики Лонгина та його помічника, який залишався за кадром. Врешті, Лонгин та його помічник звинуватили працівників прикордонної служби у “перевищенні службових повноважень” і повідомили про випадок поліції на екстрений номер 102.

Як повідомляла РП, Служба безпеки та Національна поліція викрили настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП на розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

За матеріалами Служби безпеки, фігуранту повідомлено про підозру за ч.1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

У вересні 2023 митрополит Банченський УПЦ МП Лонгин розповів, що слідство у його справі закінчилося, і він отримав звинувачення, його справу відправили до суду.

Як повідомляла РП, на Буковині священник УПЦ МП допомагав ухилянтам тікати за кордон і влаштував для цього цілу схему.  Ухилянтів збирали на території Вознесенського Банченського чоловічого монастиря, що в колишньому Герцаївському районі. Намісником цього монастиря є впливовий ієрарх УПЦ МП митрополит Лонгин (Жар). А допомагав ухилянтам нібито його помічник.

Раніше митрополит УПЦ МП Лонгин (Михайло Жар) під час проповіді заявив, що неможливо перекласти українською церковну мову і назвав Пресвяту Богородицю «дівою незасватаною».

 

Comments are closed.