Служба безпеки України проводить обшуки в митрополита УПЦ МП Запорізького та Мелітопольського Луки, в миру – Андрій Коваленко.

Про це  повідомляє “Українська правда” з посиланням на співрозмовника в спецслужбі.

Слідчі дії відбуваються зранку 1 травня в Запоріжжі.

Подробиці в СБУ обіцяють згодом.

За даними руху “Чесно”, митрополита Луку було зафіксовано в поширенні проросійської пропаганди та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

У 2023 році Коваленко заявив, що масштаби гонінь часів Сталіна-Хрущова на Церкву були мізерно малі порівняно з тим, що відбувається зараз в Україні.

У 2022 році він заявляв, що українці заслужили російські бомбардування, оскільки вони терплять гей-паради в Києві.

Як повідомляла РП, скандально відомий митрополит Запорізький РПЦвУ Лука заявив, що Предстоятель ПЦУ митрополити Епіфаній та Вселенський Патріарх Варфоломій “ведуть свою паству в обійми католиків і уніатів заради т.зв. єдності, але єдності не навколо Христа, а навколо його антипода”.

Раніше Запорізький митрополит УПЦ МП Лука обурювався, що “лжепатріоти”, до яких він відносить деяких політиків та ПЦУ, не вшановують російських святих.

Також Лука заявляв, що так як “фашисти винищували людей за їх приналежність до тієї чи іншої неарійської нації”, так “православних українців закликають знищувати за те, що вони залишаються вірними чадами своєї Матері-Церкви”, маючи на увазі УПЦ МП.

Comments are closed.