Не всі священники УПЦ МП є адептами Росії, патріарха Кирила і Путіна. Але ті, які до досі вагаються, мають вирішити: вони на боці України чи на боці агресора.

Про це сказав Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Багато священників, багато громад ухвалили рішення про приєднання до Помісної Церкви. Вони мають цю можливість, їм ніхто це не заперечує. Тобто це добровільний вибір кожного священника, вірного чи громад. Вони приймають рішення і долучаються до нашої Помісної Православної Церкви”, – сказав він.

За словами Предстоятеля, вже сотні священників приєдналися до ПЦУ.

“Приблизно дві тисячі громад протягом останнього часу, візьмем вже за п’ять років. Це десь дві тисячі храмів, реальних громад, бо ми знаємо, що є багато громад, які тільки зареєстровані, занесені до реєстру, але насправді вони є паперовими. Тут теж треба розуміти, що та кількість, яка декларується, вона не є реальною, а ми говоримо зараз про дві тисячі реальних громад і храмів, які долучилися до помісної нашої Української православної церкви.

Як повідомляла РП, Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній розповів, що ПЦУ на території тимчасово окупованих районів Донецької, Луганської, Херсонської областей веде діяльність, але підпільно.

 

Comments are closed.