У Православній Церкві України заснували ще два монастирі.

Таке рішення ухвалив Синод ПЦУ на своєму засіданні, яке відбулося 10 травня 2024 р. в Синодальній залі Митрополичого дому – Резиденції Предстоятеля Православної Церкви при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі, повідомляють в ПЦУ.

За поданням митрополита Галицького Андрія, керуючого Івано-Франківською єпархією, та архієпископа Кам’янець-Подільського і Новоушицького Германа було надане благословення на відкриття чоловічих монастирів у цих єпархіях та призначено їхніх керівників.

Раніше Синод ПЦУ на засіданні 7 березня ухвалив рішення про відкриття чоловічого монастиря у Вінницько-Барській єпархії.

Також Синод ПЦУ створив чотири нових монастирі – два жіночих (у Тернопільській та Дніпропетровській областях) та два чоловічих (на Рівненщині й Закарпатті) 2 лютого 2024 р.

Як повідомляла РП, наступний Архієрейський Собор ПЦУ відбудеться в Києво-Печерській лаврі. Окрім іншого, він розгляне затвердження соборного осудження єретичного вчення «русского міра» та його головних пропагандистів.

Comments are closed.